OPROEPJES

Oproepje plaatsen/beheren

Een oproepje is een advertentie voor particulieren. 


VERHALEN

Lees persoonlijke verhalen van bezoekers of stuur je eigen grappige of ontroerende verhaal in.

Ontstaan zwoofer.nl

Niet blij!

Samen met je hond naar een vuurwerkvrij logeeradres. 

downloads

KATTENOPPAS, HONDENOPPAS

Welke oppasvorm kies je voor je hond of kat?

Hoe kies je een kattenoppas?
Katten zijn vaak gehecht aan hun territorium de de daarbij behorende geuren. Als je een kat uit de vertrouwde omgeving haalt, kan dit stress opleveren. Een kat op een oppasadres loopt somt zelfs terug naar zijn eigen huis. Is je kat niet gewend om uit logeren te gaan, zorg dan bij voorkeur voor een oppas in huis. Er zijn zowel professionele bedrijfjes als particulieren die je dier aan huis komen verzorgen en zelfs willen stofzuigen en je planten en post verzorgen.

Breng je je kat naar een logeeradres? Dan kun je kiezen voor een kattenpension of een oppasadres bij particulieren. Houd je kat dan liefst wel binnen. Is je kat bang voor honden, kies dan voor een oppasadres waar geen honden zijn.

Hoe kies je een hondenoppas?
Een hond alleen thuis laten voor langere tijd is geen optie. Ook al wordt hij op tijd gevoerd en uitgelaten. Een hond is een sociaal dier en heeft contact nodig. Een hond heeft ook van nature de flexibiliteit om zich snel aan te passen en zich comfortabel te voelen bij een oppasadres. Natuurlijk is het afhankelijk van je hond of hij vlug went aan zijn tijdelijke baasje. Het helpt om zijn eigen spullen mee te geven, zoals mand, speeltjes, eet- en drinkbak.

Als een hond erg gericht is op mensen vindt hij het vaak fijner om bij particulieren te verblijven dan in een pension. Er zijn echter ook honden die het in een pension prima naar hun zin hebben omdat ze het heerlijk vinden om te ravotten met andere honden.

Kan je hond niet naar een oppas of pension? Oppas in huis is ook een optie, bijvoorbeeld voor oudere honden die niet gewend zijn aan logeren. Oppassers in huis zijn vrijwel altijd particulieren die op die manier zelf vakantie vieren. Je huis wordt bewoond én je dier is niet alleen. Fijn gevoel toch?

Handige checklist 'Uit logeren'
Het is belangrijk dat je je huisdier alvast laat kennismaken met de oppas. Het geeft jou zelf ook een goed gevoel. 
Voor kat en hond gelden ver de volgende aandachtspunten:
- maak goede afspraken met de oppas
- zorg dat je dier gechipt is, doe hem een adreskoker om met het logeeradres
- lever je dier goed verzorgd af, behandeld tegen vlooien/teken/wormen, ingeënt tegen de meest voorkomende ziektes

Download ook de checklist 'Uit logeren'