OPROEPJES

Oproepje plaatsen/beheren

Een oproepje is een advertentie voor particulieren. 


VERHALEN

Lees persoonlijke verhalen van bezoekers of stuur je eigen grappige of ontroerende verhaal in.

Ontstaan zwoofer.nl

Niet blij!

Samen met je hond naar een vuurwerkvrij logeeradres. 

forum

FORUM, BERICHT: KATTEN VERSUS HONDEN

BERICHT VAN BEERTJE OP 01-07-2012

Bij ons in de straat is er een grote ruzie gaande tussen katten- en hondeneigenaren. De katten zwerven altijd door de buurt. De honden zijn veelal aangelijnd, maar als er onverhoopt een los loopt dan heb je de poppen aan het dansen. Dan vliegen die honden naar zo'n poes, de poes blaast en geeft die honden een lel. Deze druipen dan meestal af. Maar dan begint het pas echt...! De eigenaren 'vechten' nog lang verder als kat en hond het hele gebeuren al vergeten schijnen te zijn.
Weergavenaam: Beertje
Postcodegebied: 6002 (Weert)
Beoordeling:

Plaats een reactie bij dit bericht

Je bent niet ingelogd. Om een reactie te plaatsen dien je eerst in te loggen.

REACTIE VAN KITTYGH OP 20-01-2013

Katten dan maar opsluiten in een tuin? Nee: het is heel normaal dat katten vrij rond kunnen lopen. Overlast? Alleen als de katteneigenaar het wel gemakkelijk vindt dat diens kat(ten) lekker in de tuin van de buren mogen schijten en derhalve geen kattenbakken in hun eigen huis plaatsen.
Weergavenaam: KittyGH
Postcodegebied: 8225 (Lelystad)
Beoordeling:

REACTIE VAN KITTYGH OP 20-01-2013

Honden dienen in de bebouwde kom (een woonwijk) toch ten alle tijden aangelijnd te zijn? Ik begrijp het probleem niet. Hier lopen ook veel katten in de buurt en mensen met honden. Ook wel eens losse honden (wat dus niet mag), maar ruzies ? Nee... Ik dacht dat het Zuiden van NL altijd zo gemoedelijk was? Zit er niet iets anders achter? Gewoon een aantal mensen die al eerder onenigheid hadden en dat nu over de ruggen van hun huisdier doen?
Weergavenaam: KittyGH
Postcodegebied: 8225 (Lelystad)
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 07-08-2012

Nog even over kat en hond. Ooit werd ik uitgenodigd voor een barbecue bij vrienden in de buurt. Hondje mee natuurlijk. Hun kat opgesloten. Toch hadden ze elkaar snel in de smiezen. Floyd dol-enthousiast. " Een nieuwe poezenvriendin!" Floyd krabde vol energie aan de deur. Poeslief gromde en gilde. Floyd gilde blij verheugd terug. Een gesprek was niet meer mogelijk. De gastheer verbande Emmelie naar een ander vertrek. Floyd bleef snuiven. Tot zover probleem opgelost. Maar dan... Emmelie is vaak buiten en echt niet vergeten hoe onbehoorlijk Floyd zich heeft gedragen. Nu ben ik degene die bang is, want... Emmelie verdedigt nu huis en hof met verve. Wanneer ik zonder erg langs loop springt ze ineens met hoge rug uit de struiken en loopt grommend achter ons aan. Met moeite krijg ik Floyd mee, want die streeft nog steeds vriendjespolitiek na maar ik vertrouw Emmelie voor geen cent, haast me al sjorrend aan een weerstrevend hondje voort. Gauw uit de buurt! Ook een gevecht tussen katten is niet mis. Ben ooit op een stille zondagmorgen wakker gekrijst door 2 rivalen. Heb wat kleren aangetrokken om te zien wat er precies aan de hand was. Ik had het niet voor mogelijk gehouden...heel de stoep lag vol met plukken haar. De strijd duurde kennelijk al een tijdje. Ik heb als een scheidsrechter ong. een half uur tussen hen in gestaan, tot een van beiden afdroop. Was het pleit zo beslecht? Nee dus, zodra ik mijn hielen had gelicht begon de tweekamp opnieuw. Ik verlangde naar mijn bed, hier was geen kruid tegen gewassen. Foppy
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 07-08-2012

Oveer katten in de tuin houden. Ja het is mogelijk de tuin zo af te rasteren met hoog gaas, mits dat aan de boven kant voor ca 30cm los naar beneden hangt (eerst een stuk rechtuit). Daar kunnen katten niet overheen. Vreemde katten echter wel naar binnen en niet meer terug. Hier had ik dat ook gedaan over een pergola heen. Echter, jammer genoeg zitten er onderaan bloembakken, met bloemen natuurlijk. Dus wat gebeurt? Poes wordt nieuwsgierig en klimt naar boven, vindt daar een soort van minikooi zonder bodem. Schijnt het moeilijk te vinden om langs het voliëregaas terug naar beneden te klauteren en laat zich domweg vallen. Op mijn blomsters natuurlijk. Een andere was slimmer had direct het enige zwakke punt in de gaten, het punt tussen deur en rest van de pergola. Daar zat een smalle kier. "Nou, dan wurmen we ons er gewoon doorheen!" en ja, één schaap over de dam...!
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling:

REACTIE VAN KATTENOPPAS BENNEKOM OP 25-07-2012

Hier hetzelfde probleem. Ik woon in een wijk met heel veel katten en honden. Honden moeten aangelijnd worden, maar katten mogen eigenlijk ook helemaal niet loslopen. Het wordt in Nederland als gewoonte geaccepteerd. Ik zal de vraag eens neerleggen bij de PVDD of er een wet is waarin staat of katten los mogen lopen. Het zou beter zijn als iedereen zijn katten in de eigen tuin houdt. Het is goed mogelijk om een tuin of balkon af te zetten. Zo kunnen de katten een frisse neus halen, worden ze niet overreden, komen ze niet in gevecht met andere katten (en dus minder kans op het oplopen van ziekten) en zorgen ze niet voor overlast. Natuurlijk is het dan nog belangrijker dat er een goede match is tussen huis en kat. Want een kat die van een boerderij komt en altijd buiten heeft mogen zijn, kun je niet op een flatje houden. Katten kunnen zich inderdaad goed weren tegen honden, ze hebben immers meer wapens (tanden en nagels), maar een hond die groter is kan een kat natuurlijk wel doodbijten. Het hangt van de kat af (zijn karakter en socialisatie) of deze er van onder de indruk raakt. Als een kat in de eerste sociale fase (tot 8 weken) opgegroeid is met honden dan is de slagingskans groot. Ook honden dienen als pup te zijn opgegroeid met katten. Honden en katten hebben een hele andere lichaamstaal, ze zullen elkaar dus niet begrijpen. Wat voor de hond een houding is om spelgedrag uit te dagen, is voor een kat juist een bedreiging. Katten vermijden vechten, omdat ze geen bescherming van een roedel kennen en ze dus niet gewond mogen raken. Daarnaast geeft het inderdaad heel veel stress. Katten bij elkaar introduceren die geen familie van elkaar zijn, geeft ook erg veel stress en is af te raden. Alleen met een langzame introductie is er een kans van slagen. Helaas zetten veel mensen dieren zo bij elkaar. Maar wat zou je zelf doen als er plotseling iemand bij jou in huis komt wonen die je niet kent? Voor een diersoort als een kat die zeer territoriaal is, is dit heel stressvol. Daarnaast hangt de slagingskans af van de leeftijd van beide dieren, hun karakter en of ze in de eerste sociale fase zijn opgegroeid met andere katten. Ik vrees dat er altijd een strijd zal blijven tussen honden- en katteneigenaren. Ik kies maar geen partij! Heb zelf een hond en 2 katten ;)
Weergavenaam: Kattenoppas Bennekom
Postcodegebied: 6721 (Bennekom)
Beoordeling:

REACTIE VAN FOPPY OP 04-07-2012

Zelf heb ik drie katten en een teckeltje. Die hebben elkaar leren begrijpen, slapen vaak (lekker warm) als een knoedeltje in elkaar gedraaid. Mijn hondje is zelfs dol op zijn vriendinnetjes en dus ook op elke andere kat die hij onderweg ziet. Logisch want hij is er mee opgegroeid. Begrijpen dat die katten niet van zijn enthousiasme gediend zijn, kan hij niet. Vechten levert voor katten wel degelijk angst op. Toen ik een doodziek katje langs de kant van de weg vond (of eigenlijk Floyd vond haar) en mee naar huis nam, werd ze door Poema niet geaccepteerd. Steevast viel Poema haar aan. Op het laatst was Mickey zo bang voor haar, dat ze niet meer binnen durfde te komen. Pas - heel langzaam - toen Mickey doorkreeg, dat ik haar hielp en altijd partij voor haar koos, durfde ze voorzichtig met een pootje te dreigen al stelt het nog steeds niet veel voor. Foppy
Weergavenaam: Foppy
Postcodegebied: 9451 (Rolde)
Beoordeling:

REACTIE VAN DICK OP 02-07-2012

Ik vraag me af of dit erg frustrerend is voor een kat?? Ik zie het zelf ook weleens gebeuren dat een hond op een kat af gaat, maar die katten schijnen zich goed te kunnen verweren en er niet erg van onder de indruk te raken.Ik heb zelf geen katten dus ik weet niet of dit erg is voor een kat. Misschien een vraag voor de kattentherapeute?
Weergavenaam: dick
Postcodegebied: 3551 (Utrecht)
Beoordeling: