OPROEPJES


VERHALEN

Lees persoonlijke verhalen van bezoekers of stuur je eigen grappige of ontroerende verhaal in.

Ontstaan zwoofer.nl

Niet blij!

home

VUURWERKVRIJ LOGEERADRES TIJDENS DE JAARWISSELING.

Samen met je hond naar een vuurwerkvrij logeeradres tijdens de jaarwisseling.

 

Timba (een kruising Beagle/Kooikerhond/Chihuahua) is nu 2,5 jaar en ik heb haar als pup gekregen.
Het eerste jaar met oud en nieuw was ze vier maanden en reageerde ze niet op vuurwerk. Het jaar daarna was het ineens mis. Zo eind oktober waren er wat knallen buiten en mevrouw ging volledig uit haar dak. Trillen, hijgen, borstelen, plassen op de grond, in elkaar gedoken zitten en niet weten wat te doen.

Dat vond ik heel erg en ik heb toen een hondengedragstherapeut ingeschakeld. Achteraf bleek dat de adviezen voor mijn Timba niet echt hielpen, ik had er zelf ook geen goed gevoel bij.
Ik heb ook getraind met een vuurwerk CD, waar Timba in het geheel niet op reageerde, hoe hard ik deze ook aanzette.
Daarna heb ik mijn eigen gevoel gevolgd en een doos in de slaapkamer klaar gezet waar ze lekker in kon liggen. Haar eigen veilige plek.
Wel heb ik bij de dierenarts Alprozalam gehaald om de ergste angst weg te nemen. Ze had geen hoge dosis, maar ze trilde niet meer en plaste ook niet meer op de grond.
De dagen dat er vuurwerk afgestoken mocht worden, heb ik haar alleen nog in de tuin haar behoefte laten doen en tijdens de jaarwisseling zat ze in haar doos met de muziek hard aan. Ik zat bij haar om haar steun te geven.

Mijn andere hond heeft overigens nergens last van.

Op Twitter volg ik @zwoofernl en daar kwam ik het vuurwerkvrije logeeradres met vakantiehuisjes van de Gelpenhoeve tegen. Een uitkomst! Dus meteen geboekt voor vijf dagen rond de jaarwisseling. 

De Gelpenhoeve is een leuke en gezellige recreatieboerderij in het Drenthse Aalden. Peter en Nienke, een gastvrij stel, zwaaien er de scepter. De boerderij beschikt over bed and breakfast verblijven en drie vakantiewoningen met een afgesloten tuin. Dit is ideaal voor de honden. Ook paarden zijn van harte welkom. Je kunt gewoon je eigen paard meenemen.

Aan de overkant wandel je zo het bos in. Iets verder weg is er ook een zeer groot wandelgebied waar de honden los mogen.

En voor ons het allerbelangrijkste... De Gelpenhoeve is vuurwerkvrij! Er mag hier geen vuurwerk afgestoken worden. Het was er ideaal voor Timba en dus ook voor ons. Het was er heerlijk rustig. In de verte hoor je overdag wel het carbidschieten, maar daar had Timba weinig last van ondervonden. Tijdens de jaarwisseling kon je in de verte wel het siervuurwerk genieten, maar van geknal hadden de honden geen hinder.

We hebben er vijf dagen heerlijk genoten.

 

Mirjam van den Brand.

 

 

 

Honden logeren bij een vuurwerkvrij logeeradres.

 

Tussen Urk en Emmeloord ligt de boerderij van Aaltje (weergavenaam Moeder en zo noemt ze zichzelf ook het liefst). Aaltje is de moeder van een gezellig en groot gezin met o.a. poezen (altijd buiten), kippen en vijf honden. Ze heeft een groot hart en kan daar eindeloos liefde uit putten voor alles om haar heen en dan heeft ze nog liefde over voor haar logeerhonden! Omdat het erg rustig is daar in de polder is het voor bange honden een heerlijk logeeradres tijdens de jaarwisseling.

In een mail aan zwoofer.nl schreef zij een paar dagen voor de jaarwisseling het volgende:

"Ik heb echt schik van al die schatten van honden. Ook is het heerlijk om de leider van deze groep te zijn. 
Ik heb Sammy, een grote kolos van een Labrador.
De andere Sammy, een Cairn, is tussen de middag gearriveerd. Hij begon alles en iedereen 'water' te geven..., totdat ik hem als een hondje ben na gaan lopen en hem drie keer heb gecorrigeerd. Het heeft, geloof ik geholpen. Of is het waterreservoir leeg?
Dan is er Tiga, een Bordercolie die je de hele tijd met een balletje in haar bek achterna loopt. Of je toch alsjeblieft even willen komen spelen!?
Guus, een Boerenbox (gekruisd met het een en ander), die zo lief is dat iedereen hier meteen verkocht was.
Hij bracht Emma mee, een Welsch Corgi. Een baby nog, die op elke hond afstuift met haar koddige korte pootjes. Ze gaat nog de harten van de hele wereld veroveren. Zelfs voor de kwaadste hond gaat ze gewoon lekker op haar rug liggen.
Suzzie, is al drie weken hier en volgt me overal. Ze is altijd in een straal van drie meter rondom mij te vinden (of op schoot). Overigens liggen in deze straal gemiddeld 3 à 4 honden.

En dan zijn er nog onze eigen kakkerlakken, die iedereen met lede ogen binnen zien komen. De manden worden prompt allemaal uitgeprobeerd. Welke is de beste?
Eten! Dat is een drama want die ander heeft iets veel lekkerders dan ik. En als we dit allemaal denken dan kunnen we de bakjes beter met de buurman ruilen en zou iedereen tevreden zijn. Maar dat gaan we zeker niet doen. Iedereen heeft zijn eigen voer en eten doen we dus maar gescheiden van elkaar.
Het zijn allemaal koekie monsters dus als ik de bakken pak, dan kan ik dus geen stap meer verzetten zonder over deze en gene heen te vallen.
Om een eindje te wandelen heb ik echt hulp nodig, maar dat maakt het dan ook tot een waar feest. Als ik een boodschap ga doen moet ik opletten dat ze niet met z'n allen mee naar buiten stuiven omdat ze denken dat we gaan wandelen.
Buiten spelen vinden ze ook allemaal leuk. Er wordt heel wat gerend en gestoeid met elkaar. Ruimte zat tenslotte."

Over de jaarwisseling schreef Aaltje niet zoveel. Wat valt er te zeggen....? Het was heerlijk rustig. De bange honden hebben er een fantastische tijd gehad en zijn heel wat stress misgelopen.

Dank je wel Aaltje, namens alle honden. Hopelijk hebben we volgend jaar 100 oppasadressen zoals het jouwe.

Margo.


Een leuke of mooie video van je huisdier of logé? Stuur hem naar redactie@zwoofer.nl en misschien staat hij binnenkort hier.